Nepalin matkoja ja suunnitelmia

Nepal on hieno maa. Valitettavasti valtionhallinto on aivan surkea. Avaudun myöhemmin lisää.

Kuvassa on kolme viisasta miestä, joten tähän väliin sopivat myös kiitokset. Erityisesti kiitän seuraavia retkikavereita, mutta heidän lisäksi kiitokset ansaitsevat myös useat muut.
Soku. Hän oli minun partiokaveri ennen kuin meillä oli ajokortit. Isolla porukalla samoiltiin erämaissa ja tutustuttiin kallioihin. Sokun kehotuksesta luin kirjastosta Shiptonit, Rebuffatit, Jokiset ja muut vuoristomatkoja ja kiipeilyä käsittelevät opukset. Pyöräilimme hänen kanssa kallioille, mutta onneksi rautakaupan varusteiden kanssa puuhailu ei johtanut vammoihin.
Petri. Hän järkkäsi ensimmäisen Nepalin-vaelluksen, jolle osallistuin. Erä-lehdessä oli ilmoitus, jonka äkkäsin. Sillä matkalla tutustuin moniin muihin ja yhteiset reissut alkoivat. Petrin kanssa on tullut seikkailtua maalla ja merellä ja hänen avulla tutustuin myös internettiin ja retkeilytietoa välittäviin news-ryhmiin. Silloin käytettiin Mosaicia ja Alta Vistaa.
Jussi. Hän oli mukana ensimmäisellä Nepalin vaelluksella, Alppikerhon kiipeilykurssilla, Itävallassa alppikiipeilyopistolla ja lukuisilla retkillä maalla ja merellä. Jussi on ollut sinnikkäin kaikista retkiseurana. Viimeisen 10 vuoden aikana on tehty myös kaksistaan retkiä, kun muita ei ole saanut huokuteltua enää pölyisille poluille. Jussi houkutteli meitä muita Espoon Retkeilijöihin.

Tälle sivulle tulee paljon lisää. Juttuja, kuvia ja karttoja alle vaikka tässä järjestyksessä:

2023 reissu
2019 reissu
2009 reissu
– Trekkihuiput
1994 reissu
1986 reissu

Pahoittelen, että vuoden 2019 matkakertomuksesta tuli liian pikkutarkka. Olen ollut suurpiirteisempi muiden reissujen kanssa. Mutta ne ovat kaikki erityylisiä. Vuoden 2023 sivun lopussa on kustannuserittelyä, mitä muissa ei olekaan.


Trekkihuiput (tulossa)

Kirjoittelin aikanaan alkuperäiseen Trekkariin trekkihuipuista. Yritän joskus tuoda tarinaan taas tänne, mutta jollakin tavalla päivitettynä. Samoin tulee alkuperäisestä Trekkarista jotakin, missä on ideaa.

 

Lisää tietoja vaikkapa: